WordPress dünya üzerinde en çok tercih edilen içerik yönetim sistemlerinin başında gelmektedir. Milyonlarca aktif kullanıcı ile her gün binlerce web sitesi oluşturulmakta ve binlerce yeni içerik internet ortamında kendine yer bulmaktadır. WordPress’in bu kadar çok kullanılmasının sebeplerinden birisi de içerisinde barındırmakta olduğu özelliklerdir. Bu özelliklerden birisi ve belki de en çok dikkat çekeni kolay değiştirilebilir tasarım imkanları sunmasıdır. İçerisinde barındırdığı “Tema” olanakları sayesinde sitelerin çehrelerini kolay bir şekilde değiştirmesine olanak sağlar.
Görsel dizaynlar yani temalar bir web sitesinin ziyaretçilerde ilk izlenim oluşturması adına çok önemlidir. İyi seçilmiş olan bir tema web sitenize gelmiş olan ziyaretçileri ilk izlenim anlamında etkileyebilir ve sitede geçirecekleri süreyi doğrudan arttırmak adına yardımcı olabilir. Ayrıca temalar profesyonel görünmenize, ziyaretçileri önemsediğinize ve kullanıcı deneyimlerini ön planda tuttuğunuza işaret eder. Bu nedenle kendinize en uygun temayı seçmek çok önemlidir.
WordPress bu konuda kullanıcılarına büyük imkanlar sunar. Tema kütüphanesinden istediğiniz temayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ayrıca tema kütüphanesinde ki içerikler sizler için yeterince iyi değilse, dış kaynaklardan temalar satın alabilir hatta kendi oluşturmuş olduğunuz temaları da kullanabilirsiniz.
Bu Yazıda Nelerden Bahsedeceğiz?
ToggleWordPress Temalar Nasıl Yüklenir?
Tema yüklemek için Tema kütüphanesinden yararlanmak gerekecektir. Buradan istediğiniz özelliklere ait temaları isimleri ile ya da kategorilere ayrılmış şekilde bulabilirsiniz.
Aşağıdaki adımları takip ederek tema nasıl yüklenir bakalım;
1.Sol yönetim panelinden “Görünüm” sekmesine tıklayınız.
2. Görünüm sekmesine tıkladıktan sonra karşımıza çıkan “Temalar” kısmına tıklayalım.
3. Temalar sekmesi açıldıktan sonra sol üstte yer alan “Tema Ekle” bölümüne tıklıyoruz.
4. Karşımıza çıkan alandan istersek bir tema adı aratabilir, istersek popüler temaları görebilir, istersek özel filtreler ile tema arayabiliriz.
5. Arama sonuçlarımız sonrasında karşımıza çıkan temalardan beğendiğinizin üstüne tıklayıp, sağ alttaki seçeneklerden “Kur” tuşuna tıklıyoruz.
6. Daha sonra kurma işleminin bitmesini bekleyelim. Ardından karşımıza çıkan “Etkinleştir” imlecine tıklıyoruz.
Etkinleştir dedikten sonra artık tema kurulumumuz tamamlanmış demektir. Kurulmuş olan temanızı, “Temalarım” kısmında bulabilirsiniz. İsterseniz devre dışı bırakabilir isterseniz de yeni tema arayışına geçebilirsiniz. Ayrıca temaları kurmadan da ön izleme ile temalar hakkında fikir sahibi olabilmeniz mümkün. Bunun için;
İstediğiniz temaya tıklayın ve “Canlı Ön İzleme” seçeneğine basın. Demo olarak tema hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Zip Dosyalar ile WordPress Tema Kurma
Daha önce de bahsettiğimiz gibi temaları isterseniz wordpress kütüphanesinden istersenizde dış kaynaklardan yükleyebilirsiniz. Satın aldığınız temaları ya da kendi oluşturduğunuz temaları .zip olarak wordpress sitenize yüklemeniz mümkün. Dış kaynaktan tema yüklemek için aşağıda ki adımları uygulayabilirsiniz.
1.Sol yönetim panelinden “Görünüm” sekmesine tıklayınız.
2. Görünüm sekmesine tıkladıktan sonra karşımıza çıkan “Temalar” kısmına tıklayalım.
3. Temalar sekmesi açıldıktan sonra sol üstte yer alan “Tema Ekle” bölümüne tıklıyoruz.
4.Tema ekleme kısmına giriş yaptıktan sonra sol üstte çıkan “Tema Yükle” işaretine tıklıyoruz.
5. Daha sonra karşımıza “Dosya Seç” alanı çıkacaktır. Buradan istediğiniz temayı .zip olarak yükleyebilirsiniz. Ayriyeten istediğiniz dosyayı sürükle bırak mantığı ile de buraya yükleyebilirsiniz.
WordPress Temalar Ücretli mi?
WordPress kütüphanelerinden ücretsiz temalar yükleyebilirsiniz. Ayrıca istemeniz durumunda ücretli temaları da dış kaynaklardan edinebilirsiniz.
WordPress’e Tema Nereden Yüklenir?
Tema kütüphanelerinden ya da çeşitli tema sitelerinden temalar edinebilir ve sitenize yükleyebilirsiniz.
WordPress Tema Nasıl Olmalıdır?
Temalar, sitenizde sunmakta olduğunuz hizmet ya da içerikler ile doğru orantılı olmalıdır. Ziyaretçiler açısından kullanımı kolay olmalıdır.