Sosyal Medya Trafiği SEO Performansını Etkiler mi?

Bu denememizde SEO performansını artırmak istediğimiz bir web sayfamızın sosyal medya üzerinden trafik almasını sağladık ve performansını izledik. 

Problem

Ortalama konumu ve gösterimleri standart seyirde giden bir web sayfasının organik site dışı yöntemler ile iyileştirilmesi.

Veriler

İçeriğin index durumu aktif. Uzun süredir stabil pozisyonlarda durmakta ve tüm çalışmalara rağmen gelişim göstermemekte olan bir sayfamız bulunmaktadır. Sayfamız eğitim satmayı hedefleyen bir içeriktedir.

Yöntem

Sayfamızın sunduğu hizmeti ücretsiz olarak Twitter'da paylaşmak ve sosyal medya üzerinden anlık trafik elde etmek.

Sonuçlar

Sosyal medya üzerinden elde ettiğimiz trafik neticesinde, uzun süredir standart bir düzlemi olan SEO grafiklerimizde artış gözlemlenmiştir.

Sosyal Medya Trafiği SEO Performansını Etkiler mi?

Yaptığım denemeye göre evet!

Uzun süredir aklımda olan bir denemeyi sonunda hayata geçirdim ve elde ettiğim verileri sizinle paylaşmak istiyorum.

https://www.batuhandurmaz.com/egitimler/google-analytics-egitimi/ sayfamız için yaptığımız bu denemede amacımız, sayfamıza sosyal medya üzerinden trafik sağlayarak, söz konusu sayfamızın organik performanslarında iyileşme elde etmekti. Trafik çeşitliliği kavramına önem veren bir dijital pazarlama heveslisi olarak oldukça ilgimi çeken bir deneme fikriydi. 

Bu denemeyi hayata geçirmek adına, 2 farklı tweet serisi ile, twitter üzerinde 22 nisan tarihinden itibaren eğitimimizin ücretsiz versiyonunu içeren duyurumuzu yaptık. (Tweet)

Bu tweet ile https://www.batuhandurmaz.com/egitimler/google-analytics-egitimi/ sayfamıza ziyaretçileri çektik. 

Bunun haricinde sitemizde içeriksel anlamda herhangi bir ekleme yapmadık.

Peki sonuç ne mi oldu?

Beklediğimiz gibi, organik SEO performanslarımızda dikkat çekici iyileşmeler yaşandı. Aşağıdaki grafiklerimizden de bu gelişmeleri görebilirsiniz.

Elde ettiğimiz gelişme yüzdesel olarak şu şekildedir;

Tweet önceki 7 gün toplam gösterim sayısı; 295 iken, Tweet sonrasında durum 384 olarak gözlemlendi. Tabi bu grafik artmaya da devam etti.

Sonuç olarak yaptığımız denemede, farklı trafik kaynakları üzerinden hedef sayfalarımıza kullanıcıları çekebilmek ve bu kullanıcıların site içerisinde dolaşımını sağlamaka SEO performanslarımıza etki edebilir düşüncesindeyim.